sábado, 6 de abril de 2013

Posa la teva mà dins el costat (Diumenge II de Pasqua C)




El diumenge és el dia de l´experiència comunitària de Crist Ressuscitat. Això no vol dir que a Jesús no se´l pugui trobar per altres vies. Tomàs el cercava fora, volia tocar-lo, però sembla un camí més difícil. Molts el cerquen per vies individuals d’aparicions i revelacions... La Paraula d´avui ens diu que Ell s´experimenta sobretot en la comunitat reunida el diumenge.


Què veim? En primer lloc que nosaltres som mirats i vigilats amorosament per Déu (això és el significat del canelobre dels 7 braços, com 7 són els ulls de Déu). Després veim una espècie de figura humana, no angèlica ni celestial! Els germans reunits en assemblea, tan humana i transcendent alhora. Gent que comparteix les penes de Jesús: gent nafrada, molts de malalts, gent que dubta i desconfia (“si no hi afic el dit, no ho creuré), gent que cerca i espera un miracle, deportats,  perseguits per haver predicat la Paraula de Déu i haver donat testimoni de Jesús. 

Què escoltam? Lectures dels escrits de germans que han vist, tocat, experimentat abans de nosaltres. Les llegim i meditam amb simpatia i atenció?.- Paraules sorprenents: “Feliços els qui creuran sense haver vist! Feliços els perseguits per causa meva!”.- La paraula interior que ens diu: “Shalom! Pau! Els teus pecats estan perdonats! Som jo, no tengueu por! Rebeu l´Esperit Sant!”- La paraula que ens ordena: “Posa la teva mà dins les meves ferides (de les mans, dels peus, del costat)”. Hi ha massa gent ferida, no passis de llarg, acosta´t i ten compassió.- La paraula que ens dona confiança: Vos envii a continuar allò que Jo vaig començar (fer el bé a tothom)!

Què experimentam? Alegria, pau, fe renovada, curació. “L´Esperit s´apodera de mi”. Que Crist és la pedra que “ara corona l´edifici”. Que creixem en vida eterna: Això no és només vida llarga ni vida després de la mort. És “més qualitat de vida” (amor a Déu i al proïsme, amor sense limitacions de cap classe). Ara seré vertaderament lliure! Ganes de lluitar per la qualitat de vida dels altres! D’una Vida definitiva. Experiències de Resurrecció, al·leluia!

No hay comentarios:

Publicar un comentario